Tietosuojakäytännöt

Nuancen tietosuojalauseke

Voit ladata kopion tietosuojalausekkeestamme täältä(pdf. Avaa uusi ikkuna).

Nuancen tietosuojalauseke

Tässä tietosuojalausekkeessa ("lauseke") kuvataan, mitä henkilötietoja Nuance kerää, miten käytämme niitä ja milloin jaamme niitä, kun olemme kanssasi vuorovaikutuksessa, toimitamme tuotteitamme ja palveluitamme ja toteutamme liiketoimintaamme.

Tämä lauseke koskee Nuance Communications, Inc. -yhtiötä, sen osakkuusyhtiöitä ja kokonaan omistamia tytäryhtiöitä maailmanlaajuisesti, joihin viitataan tässä lausekkeessa nimellä "Nuance". Kun viittaamme Nuance-tuotteisiin, tarkoitamme kaikkia Nuance-tuotteita ja -palveluita.

Sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä ajatellen henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä vastuussa oleva Nuancen osakkuusyhtiö tai tytäryhtiö on joko se, jonka kanssa teet sopimuksen tai jonka kanssa olet yhteydessä, tai se, joka sijaitsee asuinmaassasi. Mikäli haluat vahvistaa Nuance-yhtiön vastaavan tytäryhtiön tunnistetiedot, voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä Tietosuojapyyntö (Avaa uusi ikkuna) -verkkolomakkeen.

Mitä henkilötietoja keräämme?

Nuance kerää henkilötietoja silloin, kun toimitamme tuotteitamme, toteutamme markkinointia ja suoritamme liiketoimintaamme. Keräämämme henkilötiedot vaihtelevat sen mukaan, kerätäänkö tiedot (i) verkkosivustojemme tai sovellustemme kautta, mukaan lukien www.nuance.com(Avaa uusi ikkuna) ja shop.nuance.com(Avaa uusi ikkuna) ja niiden paikalliset muunnelmat ("Sivustot") vai (ii) tuotteidemme ja palveluidemme kautta – näihin kuuluvat muun muassa ohjelmistomme, tukipalvelumme, puheentunnistusteknologiamme ja lääketieteelliset tietotuotteemme ("Tuotteet").

Voimme kerätä henkilötietoja suoraan seuraavissa tilanteissa:

  • Kun ostat, lataat tai rekisteröit Nuance-ohjelmistoja tai käytät ohjelmistotukipalveluitamme, saatamme kerätä yhteystietojasi, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja talous- ja maksutietojasi sekä tietoja ostamistasi, lataamistasi tai rekisteröimistäsi Nuance-tuotteista.
  • Jos otat yhteyttä Nuanceen markkinointitarkoituksessa, esimerkiksi ilmaisemalla kiinnostuksesi Nuance-tuotteisiin verkkolomakkeella, osallistumalla kampanjaan tai osallistumalla Nuance- tai muuhun markkinointitapahtumaan, keräämme lähettämiäsi tietoja, esim. yhteystietosi (kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, organisaatiosi ja ammattinimikkeesi) sekä sinua kiinnostavat Nuance-tuotteet.
  • Kun lähetät työhakemuksen, keräämme hakemuksessa ilmoitetut henkilötiedot, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä työ- ja koulutushistoriasi.
  • Saatamme kerätä automaattisesti myös muita sähköisiä tietoja sivustojemme käytöstäsi. Näihin tietoihin voivat kuulua IP-osoitteesi, päivämäärä-/aikaleima, tiedot vuorovaikutuksestasi Sivustojemme kanssa sekä evästeiden ja vastaavien seurantatyökalujen käytöstä kerätyt tiedot.

Tuotteidemme kautta voimme kerätä henkilötietoja suoraan seuraavissa tilanteissa:

  • Kun käytät Nuancen puheentunnistusteknologiaa, käytitpä sitten Nuancen omia tuotteita tai kolmannen osapuolen tuotteita, joissa käytetään Nuancen puheentunnistusteknologiaa, saatamme tallentaa äänesi ja sanat, jotka puhut tuotteeseen.
  • Kun käytät Nuancen biometristä teknologiaa, saatamme kaapata, tallentaa ja/tai käyttää äänikuvaasi, sormenjälkeäsi tai sormenjälkiäsi koskevia tietoja tai käyttäytymistietoja, kuten sanavalintojasi, puhe- tai kirjoitustottumuksiasi tai tapojasi käyttää näppäimistöä, tietokonehiirtä tai muita laitteita, henkilöllisyytesi vahvistamiseksi tai mahdollisen vilpillisen tai ilkivaltaisen toiminnan havaitsemiseksi.
  • Jos käytät Nuancen terveystietojen jakamiseen tarkoitettua tuotetta, kuten PowerSharea, keräämme lähettämiäsi henkilötietoja, terveyteen liittyviä tietoja ja terveyteen liittyviä kuvia.
  • Saatamme kerätä myös muita sähköisiä tietoja, jotka ovat peräisin tuotteidemme käytöstäsi. Näihin tietoihin voivat kuulua IP-osoitteesi, käyttötiedot sekä tiedot, jotka osoittavat Nuance-ohjelmistotuotteiden rekisteröinnin, asennuksen ja käytön. IP-osoitteita ja yksilöllisiä laitetunnisteita lukuun ottamatta keräämme näitä tietoja yleensä kootusti ja tunnistamattomalla tavalla.

Nuance voi kerätä henkilötietoja epäsuorasti tietyissä tilanteissa, erityisesti näissä:

  • Toimitamme sairaaloille ja terveydenhuollon palveluntarjoajille lääketieteellistä puheentunnistusta, lääketieteellistä kuvantamista, transkriptiota ja kliinistä dokumentointia. Näiden tuotteiden toimittamiseksi saatamme kerätä potilastietoja sekä suoraan terveydenhuollon asiakkailtamme että terveydenhuollon asiakkaitamme palvelevilta myyjiltä, kuten yksittäisiltä lääkäreiltä, kuvantamis- ja laboratoriopalvelujen tarjoajilta ja sähköisten potilastietojen palveluntarjoajilta. Näihin potilastietoihin voi sisältyä nimi, osoite, syntymäaika, potilastietojen numero, diagnoosi, kuva ja hoitotietoja. Jos lääketieteellisten tietojen kerääminen ja käyttö edellyttää suostumusta, Nuance hankkii suostumuksen, jos olemme suoraan vuorovaikutuksessa potilaiden kanssa. Jos kuitenkin käsittelemme henkilötietoja sellaisen kolmannen osapuolen puolesta, jolla on suora yhteys potilaan tietoihin, suostumuksen hankkiminen on kolmannen osapuolen vastuulla.
  • Tarjoamme äänentunnistus-, tekstinsyöttö- ja viestintätuotteita yritysasiakkaille, ja saatamme kerätä näissä tuotteissa käsiteltäviä henkilötietoja, kuten äänitallenteita, tekstiä, nimiä tai puhelinnumeroita.
  • Tarjoamme yritysasiakkaille biometrisiä todennustuotteita, ja saatamme kerätä, tallentaa ja/tai käyttää näissä tuotteissa käsiteltyjä henkilötietoja, mukaan lukien äänitunnisteita, sormenjälkitietoja ja käyttäytymistietoja, henkilöllisyytesi vahvistamiseksi tai mahdollisen petollisen tai haitallisen toiminnan havaitsemiseksi.
  • Saamme yhteystietoja, mukaan lukien nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, organisaatio ja tehtävänimike, jälleenmyyjiltämme ja jakelijoiltamme, julkisista lähteistä ja kolmansien osapuolten postituslistoilta.
  • Keräämme henkilötietoja, mukaan lukien työ- ja koulutushistoriaa, kolmansilta osapuolilta, jotta voimme tehdä tausta- ja suositustarkistuksia työhakemuksia varten ja hakemuksia varten, jotka koskevat jälleenmyyjä- ja jakelijasuhteiden luomista Nuancen kanssa, edellyttäen, että annat siihen suostumuksesi silloin, kun laki edellyttää suostumusta.

Evästeet

Nuance ja sen yhteistyökumppanit käyttävät evästeitä ja vastaavia seurantatyökaluja tunnistaakseen sinut muista käyttäjistä Evästeselosteessa(Avaa uusi ikkuna) kuvatulla tavalla. Voit hallita evästeiden käyttöä yksittäisen selaimen tasolla, mutta jos päätät poistaa evästeet käytöstä, se voi rajoittaa tiettyjen ominaisuuksien tai toimintojen käyttöä verkkosivustollamme tai palvelussamme.

Miten käytämme henkilötietoja

Yleiset liiketoimet
Käytämme yhteystietoja Nuance-tuotteiden markkinointiin, myyntiin ja huoltoon edellyttäen, että annat siihen suostumuksesi, jos laki sitä edellyttää. Annamme täällä(Avaa uusi ikkuna) markkinointiviestien ja oheismateriaalin vastaanottajille mahdollisuuden kieltäytyä vastaanottamasta muita viestejä Nuancelta milloin tahansa ilman että siitä aiheutuu minkäänlaista haittaa. Tämä valinta ei koske liiketoimintaratkaisuihimme kuuluvaa transaktionaalista palveluviestintää tai tiedotusviestintää, jonka oma peruutusmahdollisuus on sisällytetty viestiin.

Käytämme rahoitus- tai maksutietojasi ja yhteystietojasi asiakassuhteen tukemiseen, luomiseen ja hoitamiseen, jos olet ostamassa Nuance-tuotetta tai -palvelua. Tietojasi tarvitaan esimerkiksi palveluehtojemme täyttämiseksi kanssasi (mukaan lukien esimerkiksi ostotapahtumien loppuunsaattaminen, tilauksen toteuttaminen, tilausvahvistukset, vastaaminen tuotteita ja palveluja koskeviin tietopyyntöihin sekä ostettujen tuotteiden ja palvelujen tarjoaminen). Jos et anna tarvitsemiamme henkilötietoja, emme ehkä pysty toteuttamaan maksutapahtumaa.

Käytämme työhakemuksista saatuja henkilötietoja tarvittaessa tukeaksemme oikeutettua etuamme hakemuksesi käsittelyssä ja voidaksemme ottaa sinuun yhteyttä, jos tarjoutuu uusia tilaisuuksia.

Käytämme ehdotettuihin jälleenmyyjiin, yhteiskehityskumppaneihin ja jakelijoihin liittyvien henkilöiden henkilötietoja suorittaaksemme referenssi- ja taustatarkistuksia ennen sopimuksen tekemistä ja tarpeen mukaan noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteita, joita meihin sovelletaan.

Tuotteissamme käsitellyt tiedot
Käytämme tuotteissamme käsiteltyjä henkilötietoja, kuten puheentunnistustuotteissa käsiteltyjä äänitietoja, lääketieteellisissä tietotuotteissa käsiteltyjä lääketieteellisiä tietoja, viestintätuotteissa käsiteltyjä henkilötietoja, biometrisissä tuotteissamme käsiteltyjä biometrisiä tietoja ja keräämiemme tuotteiden käyttötietojen sisältämiä henkilötietoja, toimittaaksemme Nuance-asiakkaille myytyjä tuotteitamme sekä oikeutettuihin etuihimme ja liiketoimintatarkoituksiimme, jotka liittyvät tuotteiden säätämiseen, ylläpitoon, parantamiseen ja kehittämiseen. Pieni osa Nuancen vastaanottamista äänitallenteista, jotka saattavat sisältää henkilökohtaisia tietoja, tarkistetaan ihmisten toimesta ja kirjoitetaan tekstiksi Nuancen tuotteiden ylläpitoa ja parantamista varten. Emme koskaan käytä näitä tietoja, joihin viitataan nimellä "tuotehenkilötiedot", markkinointitarkoituksiin, emmekä koskaan myy tai siirrä tietojasi kolmansille osapuolille näiden omia tarkoituksia varten.

Käytämme sivustojemme ja tuotteidemme käytöstä kerättyjä yhdistettyjä, tunnistamattomia sähköisiä tietoja sivustojemme ja tuotteidemme käyttämiseen, analysointiin, parantamiseen ja kehittämiseen. Näitä tietoja ei käytetä yksittäisiä henkilöitä koskevien päätösten tekemiseen, vaan niitä käsitellään pikemminkin sen ymmärtämiseksi, miten eri käyttäjäryhmät ovat vuorovaikutuksessa sivustojemme ja tuotteidemme kanssa, jotta voimme tarjota tuotteitamme johdonmukaisesti.

Miksi käytämme henkilötietoja

Keräämme, käsittelemme, käytämme ja säilytämme henkilötietojasi seuraaviin liiketoiminnallisiin ja kaupallisiin tarkoituksiin oikeutettujen liiketoimintaetujemme ja lakisääteisten vaatimusten mukaisesti tai tarvittaessa suostumuksellasi:

  • jotta voimme antaa sinulle tietoja vastauksena pyyntöihisi;
  • jotta voimme säilyttää keräämiemme tietojen oikeellisuuden;
  • jotta voimme kehittää uusia tuotteita tai ominaisuuksia, jotka vastaavat tarpeitasi;
  • jotta voimme hallita kieliasetuksia ja yhdistää sinut lähimpään asiakasvastaavaan;
  • jotta voimme ylläpitää sinua tai kolmatta osapuolta (esimerkiksi työnantajaasi) koskevia yhteystietoja;
  • jos se on tarpeen yrityksemme suojaamiseksi tai harjoittamiseksi ja meidän tai tytäryhtiöidemme oikeutettujen liiketoimintaetujen toteuttamiseksi, joihin kuuluvat järjestelmiemme ja toimintojemme turvallisuus sekä oikeudellisten vaatimusten esittäminen tai puolustaminen;
  • noudattaaksemme yksityisyyden suojaa koskevia lakeja ja muita säännöksiä, esim. suostumusvaatimusten hallinta;
  • jotta voimme antaa sinulle mukautetun vuorovaikutteisen kokemuksen;
  • jotta voimme arvioida kiinnostusta eri tuotteisiimme;
  • jotta voimme tiedottaa sinulle uusista tuotteista tai ominaisuuksista ja toiminnoista;
  • jotta voimme pitää sinut ajan tasalla uusimmista tuote- ja ratkaisutarjouksista ja muista Nuancea tai kolmansia osapuolia koskevista liiketoimintaan liittyvistä seikoista, jotka saattavat kiinnostaa sinua;
  • jotta voimme lähettää sinulle ajoittain push-ilmoituksia, jotka voit kieltää sulkemalla ne pois käytöstä laitetasolla asetusten kautta.

Milloin jaamme henkilötietoja

Emme myy henkilökohtaisia tietojasi.

Voimme jakaa henkilötietoja seuraavissa tilanteissa:

  • osakkuus- ja tytäryhtiöidemme sekä puolestamme toimivien myyjien kanssa, jotka suorittavat palveluita Nuancelle tiettyä liiketoimintatarkoitusta varten, tukevat sivustoja tai tuotteiden toimittamista;
  • sen asiakkaan kanssa, jonka puolesta ja jonka johdolla käsittelemme tietoja; ja
  • kun meillä on suostumuksesi käyttää henkilötietojasi tiettyyn tarkoitukseen, mukaan lukien rajoituksetta jälleenmyyjiemme ja jakelijoidemme kanssa, jotta he voivat toimittaa sinulle tietoa tuotteistamme tai palveluistamme. Voit kieltää tämän jakamisen jälleenmyyjien ja jakelijoiden kanssa noudattamalla jäljempänä kohdassa "Henkilötietojesi hallinta" kuvattuja ohjeita.

Voimme jakaa henkilötietoja osakkuusyhtiöidemme, kehityskumppaneidemme, tytäryhtiöidemme, jälleenmyyjien, tavarantoimittajien, alihankkijoiden ja jakelijoiden sekä meidän ja niiden puolesta toimivien myyjien kanssa, jotta voimme palvella asiakkaitamme ja täyttää kanssasi tekemämme sopimukset (mukaan lukien esimerkiksi jälleenmyyjät, jotka tukevat potentiaalisten asiakkaidemme hallinnointia, ja myyjät, jotka suorittavat tuotteisiimme ja palveluihimme liittyvää tiedonsiirtoa).

Voimme myös jakaa yhdistettyjä, nimettömiä tai tunnistamattomia sähköisiä tietoja tytäryhtiöidemme, kehityskumppaneidemme ja puolestamme toimivien myyjien kanssa.

Jaamme Sivuston käytöstä saatuja henkilötietoja (lukuun ottamatta tuotehenkilötietoja) analytiikan ja hakukoneiden tarjoajien kanssa, jotka auttavat meitä Sivustojemme parantamisessa, tämän tietosuojalausekkeen evästeitä koskevan osion mukaisesti. Sivustomme käyttää Google Analyticsia, ja saatamme ottaa käyttöön IP:n anonymisointia koskevan ominaisuuden. Tapa, jolla Google kerää ja käsittelee tietoja toimittaessaan Google Analyticsia, on kuvattu tässä: www.google.com/policies/privacy/partners/(Avaa uusi ikkuna).

Saatamme jakaa työhakemuksista saatuja henkilötietoja puolestamme toimiville myyjille, jotka auttavat meitä rekrytoinnissa, taustatarkastuksissa ja henkilöstöasioissa.

Voimme myös jakaa henkilötietoja noudattaaksemme lakia ja oikeudellisia menettelyjä, vastataksemme viranomaisten kyselyihin ja laillisiin pyyntöihin (mukaan lukien kansallisen turvallisuuden tai lainvalvonnan vaatimusten täyttäminen) sekä suojellaksemme ihmishenkiä, omaisuutta tai Nuancen tai sen asiakkaiden turvallisuutta. Jos Nuance osallistuu johonkin fuusioon, yrityshankintaan tai koko liiketoimintansa tai sen osan omaisuuden myyntiin, Nuancen hallussa olevat henkilötiedot voidaan siirtää ostajalle tai seuraajayritykselle.

Henkilötietojesi hallinta

Voit muuttaa asetuksiasi markkinointiviestinnän lopettamiseksi milloin tahansa täyttämällä Tietosuojapyyntö (Avaa uusi ikkuna)-verkkolomakkeen. Vaihtoehtoisesti voit noudattaa kyseisessä tiedonannossa olevia poistumisohjeita. Jos jättäydyt pois, säilytämme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme varmistaa, ettemme lähetä sinulle mitään uusia viestejä.

Mikäli olet lähettänyt työhakemuksen Nuanceen tai mikäli Nuance on kerännyt henkilötietojasi arvioidakseen ehdotettua jälleenmyynti- tai jakelusuhdetta, voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä Tietosuojapyyntö (Avaa uusi ikkuna)-verkkolomakkeen ja pyytää tietojesi poistamista. Vastaamme pyyntöösi kohtuullisen ajan kuluessa.

Jos haluat päästä tarkastelemaan, korjaamaan tai pyytämään tuotehenkilötietojesi poistamista, voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä seuraavan Tietosuojapyyntö (Avaa uusi ikkuna)-verkkolomakkeen. Nuance käsittelee tuotehenkilötietoja yleensä terveydenhuolto-, yritys- ja yhteisöasiakkaidemme puolesta. Jos otat meihin yhteyttä, voimme ohjata tiedustelusi asiakkaallemme, jonka puolesta tuotehenkilötietoja käsitellään. Teemme kohtuullisia toimenpiteitä poistaaksemme tuotehenkilötietosi pyynnöstäsi kohtuullisessa ajassa. Nuance voi evätä pyyntösi saada tarkastella, hakea tai poistaa tuotehenkilötietoja, jos siihen on sovellettavan lain mukaan oikeus.

Jos olet toimittanut tuotehenkilötietoja Nuancelle käyttäen omaa käyttäjätiliäsi, jonka kautta voit hallita omia tietojasi, voit poistaa toimittamasi tiedot kirjautumalla tilillesi ja noudattamalla ohjejärjestelmän ohjeita.

Käsittelypaikan sijainti ja rajat ylittävät siirrot

Nuance toimii useissa maissa. Saatamme siirtää henkilötietoja kansainvälisten rajojen yli ja käsitellä henkilötietoja muilla lainkäyttöalueilla kuin siellä, missä ne on alun perin kerätty.

Saatamme siirtää keräämiämme henkilötietoja toisille Nuancen tytäryhtiöille tai muille yrityksille, jotka suorittavat tukitoimintoja puolestamme (kukin edellä kuvatulla tavalla) ja jotka sijaitsevat muissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Intiassa tai Filippiineillä tai muissa Euroopan talousalueen tai asuinmaasi ulkopuolella olevissa maissa, ja näitä henkilötietoja voidaan laillisesti säilyttää ja/tai käsitellä näissä maissa.

Riippumatta siitä, käsitelläänkö henkilötietojasi asuinmaassasi vai sen ulkopuolella, ryhdymme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tietojesi käsittelyyn sovelletaan asianmukaisia suojatoimia, joita meiltä vaaditaan tietosuojaselosteessa, sovellettavissa tietosuojalaeissa ja asianmukaisissa oikeudellisesti tunnustetuissa tiedonsiirron asianmukaisuutta koskevissa menettelyissä. Henkilötiedot, jotka siirretään asuinmaasi ulkopuolelle, voivat olla tuomioistuinten, lainvalvontaviranomaisten ja muiden valtion viranomaisten laillisen pääsyn kohteena ulkomaisen lainkäyttöalueen lakien mukaisesti.

Yleinen tietosuoja-asetus ("GDPR")

Nuance käyttää organisaatiossaan erilaisia tietosuojan ja tietoturvan valvontatoimia varmistaakseen yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) noudattamisen, mukaan lukien muun muassa:

  • GDPR:n mukaiset tietosuojasopimukset (Avaa uusi ikkuna) kaikkien niiden asiakkaiden kanssa, joiden henkilötietoja Nuance käsittelee;
  • PIA-perusteinen prosessi, jolla varmistetaan, että kaikki tuotteet ja palvelut on suunniteltu Privacy By Design -periaatteella;
  • laajamittainen, jatkuva koulutusohjelma työntekijöille, johon kuuluu yksityisyyttä ja tietosuojaa koskeva koulutus palvelukseen otettaessa ja sen jälkeen vähintään kerran vuodessa;
  • nykyaikaiset tekniset ja turvallisuustoimenpiteet, mukaan lukien tietojen salaus levossa ja siirron aikana;
  • käsittelyn kirjaukset, jotka sisältävät henkilötietojen kartoitetun tallennuksen ja siirron Nuancen koko tuoteryhmässä;
  • asianmukaiset käyttöoikeusrajoitukset;
  • yrityksen laajuiset järjestelmät rekisteröidyn oikeuksien suojaamiseksi, joilla varmistetaan, että yksilön oikeutta tarkastella tietoja, niiden siirrettävyyttä ja oikeutta tulla unohdetuksi otetaan huomioon; ja
  • tietosuojavastaavan nimittäminen.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperustat (koskee vain Euroopan talousaluetta)

Käsittelemme henkilötietoja, jos yksi tai useampi seuraavista GDPR:ssä määritellyistä ehdoista täyttyy:

  • Kun se on tarpeen liiketoimintamme toteuttamiseksi ja omien tai tytäryhtiöidemme oikeutettujen etujen toteuttamiseksi sisäisiin hallinnollisiin tarkoituksiin. Erityisesti keräämme, käytämme ja säilytämme henkilötietojasi: (i) voidaksemme tiedottaa ja hallita suhdettamme asiakkaisiimme; (ii) jotta asiakkaamme voivat käyttää tuotteitamme; (iii) uusien tuotteiden kehittämiseksi sekä tuotteidemme ja ohjelmistojemme suorituskyvyn parantamiseen; (iv) sinua tai kolmatta osapuolta (kuten työnantajaasi) koskevien yhteystietojen ylläpitämiseksi; (v) jotta voimme tiedottaa sinulle tuotteista, markkinointisuunnitelmasta ja muista liiketoimintaan liittyvistä asioista, jotka saattavat kiinnostaa sinua; (vi) jotta voimme varmistaa järjestelmiemme ja toimintojemme turvallisuuden ja asianmukaisen suorituskyvyn; (vii) kirjanpito-, laskutus- ja tarkastustarkoituksiin ja (viii) tarvittaessa oikeudellisten vaatimusten laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.
  • Jos sovellettavat tietosuojalait sitä edellyttävät, saamme suostumuksesi: (i) lähettää sinulle suoramarkkinointia, joka liittyy tarjoamiimme tuotteisiin; (ii) asettaa evästeitä ja käyttää vastaavia tekniikoita tämän selostuksen evästeitä koskevan osion mukaisesti ja antaa sinulle tietoja, kun näitä tekniikoita käytetään;
  • Jos se on tarpeen, jotta voimme noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme, kuten viranomais- tai lainvalvontaviranomaisten pyyntöjen käsittelyä koskevia vaatimuksia.

Siirrot kolmansiin maihin
Jos Nuance siirtää henkilötietoja alkuperämaan ulkopuolelle, se tekee sen sovellettavien lakien mukaisesti. Euroopan alueella tapahtuvan toimintansa yhteydessä Nuance voi siirtää henkilötietoja ulkomaille Euroopan talousalueen muihin maihin tai kolmansiin maihin. Euroopan unionin tuomioistuimen 16. heinäkuuta 2020 asiassa C-311/18 tietosuojavaltuutettu vastaan Facebook Ireland ja Maximillian Schrems (ns. "Schrems II -tapaus") antaman päätöksen johdosta ja Euroopan tietosuojaneuvoston antamien suositusten 01/2020 mukaisesti, jotka koskevat toimenpiteitä, joilla täydennetään siirtovälineitä henkilötietojen EU:n tietosuojan tason noudattamisen varmistamiseksi, Nuance on arvioinut monikansallisten toimintojensa kannalta välttämättömät tiedonsiirrot. Nuance varmistaa, että henkilötietojen maahantuojat tarjoavat riittävän tietosuojatason joko tietosuojan riittävyyttä koskevan päätöksen tai yleisen tietosuoja-asetuksen 46 artiklan mukaisten asianmukaisten suojatoimien avulla.

Siltä osin kuin Nuancen käsittelemiä henkilötietoja siirretään ETA:n ulkopuoliseen maahan, alueelle tai sektorille, jonka Euroopan komissio ei ole tunnustanut tarjoavan "olennaisilta osin vastaavaa" tietosuojatasoa kuin EU:ssa, Nuance käyttää siirroissa EU:n vakiosopimuslausekkeita: (i) Nuancen tytäryhtiöiden välillä ja (ii) kolmansille osapuolille. EU:n vakiosopimuslausekkeet ovat nähtävillä Euroopan komission verkkosivustolla täällä. https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en(Avaa uusi ikkuna). Euroopan tietosuojaneuvoston ohjeiden mukaisesti Nuance on ottanut käyttöön ohjelmia tällaisten tiedonsiirtojen tarkistamiseksi ja lisäturvatoimien käyttämiseksi tarvittaessa lain ja asiakassopimusten edellyttämässä tietojenkäsittelyssä.

Vastaanotettujen tai siirrettyjen henkilötietojen osalta Nuance ja sen yhdysvaltalaiset tytäryhtiöt ovat Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomission (U.S. Federal Trade Commission) täytäntöönpanovaltuuksien alaisia. Tietyissä tilanteissa meitä saatetaan vaatia luovuttamaan henkilötietoja vastauksena viranomaisten laillisiin pyyntöihin, kuten kansallisen turvallisuuden tai lainvalvonnan vaatimusten täyttämiseksi.

Tietojen säilyttämistä koskeva direktiivi

Noudatamme yleisesti hyväksyttyjä standardeja suojataksemme meille toimitetut henkilötiedot sekä niiden siirron aikana että niiden vastaanottamisen jälkeen. Meille antamasi tiedot tallennetaan suojatuille palvelimillemme. Kaikki maksutapahtumat salataan nykyisten PCI-DSS-standardien mukaisesti Jos Nuance on antanut sinulle salasanan, olet vastuussa salasanan luottamuksellisuudesta. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi turvallisuudesta, voit ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja täyttämällä Tietosuojapyyntö (Avaa uusi ikkuna)-verkkolomakkeen.

Säilytämme henkilötietoja siinä määrin kuin on tarpeen tuotteiden tarjoamiseksi asiakkaillemme, työntekijöillemme ja mahdollisille työntekijöillemme. Säilytämme henkilötietoja yleensä niin kauan kuin olet sivustojemme ja palveluidemme aktiivinen asiakas tai käyttäjä ja 3 vuotta sen jälkeen tai muuten liiketoimintamme tai sovellettavien lakien edellyttämällä tavalla. Hävitämme biometriset tiedot pysyvästi, kun niiden keräämisen tai hankkimisen alkuperäinen tarkoitus on täytetty tai 3 vuoden kuluessa siitä, kun olet viimeksi ollut kanssamme tekemisissä, sen mukaan, kumpi tapahtuu ensin. Henkilötietojen erilainen säilyttäminen voi olla tarpeen sen rekisterinpitäjän kanssa tehtyjen sopimusehtojen mukaisesti, jolle tarjoamme palveluja, petosten torjumiseksi, teknisten ongelmien havaitsemiseksi tai oikeudenkäyntien ratkaisemiseksi. PowerShareen lisätyt kuvat poistetaan automaattisesti 45 päivän kuluttua.

Saatamme säilyttää ei-henkilökohtaisesti tunnistettavia koottuja tietoja tämän ajan jälkeen tutkimustarkoituksiin ja jotta voimme parantaa ja kehittää tuotteitamme edelleen. Sinua ei voida tunnistaa näihin tarkoituksiin säilytetyistä tai käytetyistä koontitiedoista. Jos käsittelemme henkilötietoja markkinointi- tai liiketoiminta-analyysitarkoituksiin tai suostumuksellasi, käsittelemme tietoja siihen asti, kunnes pyydät meitä lopettamaan, ja sen jälkeen lyhyen ajan (jotta voimme toteuttaa pyyntösi). Tallennamme myös tiedon siitä, että olet pyytänyt meitä olemaan lähettämättä sinulle suoramarkkinointia tai käsittelemättä tietojasi, jotta voimme huomioida pyyntösi tulevaisuudessa.

Lapset

Jos Nuance-asiakas sijoittaa Nuancen puheentunnistustuoteteknologian asiakastuotteeseen tai -palveluun, jota lapset todennäköisesti käyttävät, Nuance voi saada puheentunnistustietoja tuotteen käyttäjiltä tarjotakseen puheentunnistuksen käyttäjälle. Tämä perustuu siihen, miten Nuancen ääniteknologia toimii. Tämä tarkoittaa, että jos käyttäjä on alle 16-vuotias, Nuance voi saada henkilötietoja alle 16-vuotiailta lapsilta. Nuance-asiakkaan vastuulla on hankkia tällaisten henkilötietojen keräämiseen tarvittavat suostumukset sovellettavan lainsäädännön mukaisesti, mukaan lukien Children's Online Privacy Protection Actin (laki lasten yksityisyyden suojasta verkossa) ja asiaankuuluvien tietosuojalakien mukaisesti.

Lukuun ottamatta edellisessä kappaleessa kuvattuja tapauksia Nuance ei myy palveluja lapsille eikä tietoisesti kerää henkilötietoja suoraan alle 16-vuotiailta lapsilta. Nuance on noudattanut käytäntöä, jonka mukaan Nuance ei tarjoa ylläpitopalveluita ensisijaisesti lapsille suunnatuille verkkosivustoille ja verkkopalveluille. Alle 16-vuotiaat lapset eivät saa toimittaa henkilötietoja suoraan Nuancelle. Jos saat tietää, että alle 16-vuotias lapsi on toimittanut henkilötietoja Nuancelle edellisessä kappaleessa kuvattua lukuun ottamatta, ilmoita siitä meille täyttämällä Tietosuojapyyntö (Avaa uusi ikkuna)-verkkolomakkeen, niin poistamme tiedot viipymättä.

Oikeutesi

Euroopan unionin asukkaiden oikeudet

  • pyytää maksutta pääsyä yksityiskohtaisiin tietoihin henkilötiedoista, joita meillä on hallussamme sinusta, ja saada kopio henkilötiedoistasi;
  • pyytää hallussamme olevien henkilötietojesi oikaisemista, rajoittamista ja joissakin tapauksissa poistamista tai rajoittamista (aktiivisen käsittelyn lopettamista);
  • vastustaa tietojesi käsittelyä tietyissä olosuhteissa (erityisesti silloin, kun meidän ei tarvitse käsitellä tietoja sopimusperusteisen tai muun oikeudellisen vaatimuksen täyttämiseksi tai kun käytämme tietoja suoramarkkinointiin);
  • saada suostumuksellasi meille antamasi henkilötiedot jäsennetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa ja pyytää meitä jakamaan (siirtämään) nämä tiedot toiselle rekisterinpitäjälle;
  • tehdä valitus EU:n tietosuojaviranomaiselle

Näitä oikeuksia voidaan rajoittaa esimerkiksi silloin, jos pyyntösi täyttäminen paljastaisi toisen henkilön henkilötietoja tai jos pyydät meitä poistamaan tietoja, joiden säilyttämistä laki edellyttää tai joiden säilyttämiseen meillä on pakottavia oikeutettuja syitä.

Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksia tai kirjoittaa meille valituksia milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä ja ilmoittamalla pyyntösi luonteen osoitteeseen:

Tietosuojapyyntö(Avaa uusi ikkuna)-verkkolomake. Vaihtoehtoisesti voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa privacy@nuance.com tai postitse (maailmanlaajuisesti) osoitteessa:

Chief Privacy Officer
Nuance Communications, Inc.
1 Wayside Road
Burlington MA 01803
USA

1-866-384-4277 (valitse ongelmatyypiksi "Privacy")

Data Protection Officer
Nuance Communications Ireland, Ltd
The Harcourt Building, 4th Floor
57B Harcourt Street
Dublin 2, D02 F721
IRELAND

Jos emme pysty ratkaisemaan pyyntöäsi tai ongelmaasi hyväksyttävällä tavalla, voit kääntyä paikallisen tietosuojaviranomaisen puoleen.

Kalifornian asukkaiden oikeudet

Jos olet Kaliforniassa asuva henkilö, kuten Kalifornian säädöskokoelmassa (California Code of Regulations) määritellään, sinulla on Kalifornian vuoden 2018 kuluttajansuojalain (California Consumer Privacy Act of 2018) ("CCPA") mukaiset oikeudet. Alla on lueteltu henkilötietojasi koskevat tiedot ja kuvaus oikeuksistasi.

Tiedot, joita keräämme ja luovutamme liiketoimintatarkoituksessa

Saatamme kerätä sinulta seuraavia CCPA:ssa määriteltyjä henkilötietoryhmiä liittyen tuotteisiin ja palveluihin, joita olet ostanut Nuancelta. Lisäksi olemme saattaneet viimeisten kahdentoista kuukauden aikana luovuttaa näitä henkilötietoryhmiä liiketoimintatarkoituksessa:

  • Tunnisteet, kuten oikea nimesi, peitenimesi, postiosoitteesi, yksilöllinen henkilötunnuksesi, verkkotunnisteesi, internetprotokollaosoitteesi, sähköpostiosoitteesi, tilinimesi ja muut vastaavat tunnisteet.
  • Kalifornian asiakasrekisteriä koskevissa säännöksissä luetellut henkilötietoluokat, mukaan lukien puhelinnumero ja maksutiedot, kuten luottokortin numero.
  • Terveyteen liittyvät tiedot
  • Kalifornian tai liittovaltion lain nojalla suojattujen luokitusten piirteet, kuten sukupuoli
    ja ikä.
  • Kaupalliset tiedot, kuten tiedot ostetuista, hankituista tai huomioon otetuista Nuance-tuotteista tai -palveluista.
  • Internetin tai muun sähköisen verkon toimintatiedot, kuten istuntokirjaukset.
  • Paikannustiedot.
  • Äänitiedot, sähköiset, visuaaliset tai vastaavat tiedot, kuten ääninauhoitteet, äänitulosteet, näppäinpainallukset ja valokuvat.
  • Ammatilliset tai työsuhteeseen liittyvät tiedot.
  • Edellä mainituista tiedoista tehtävät johtopäätökset, joiden avulla luodaan profiili, joka kuvastaa mieltymyksiäsi, ominaisuuksiasi, käyttäytymistäsi, kykyjäsi ja taipumuksiasi.

Kalifornian lain mukaan henkilötietoja eivät ole:

  • julkisesti saatavilla olevat tiedot valtionhallinnon rekistereistä
  • tunnistamattomat tai yhdistetyt kuluttajatiedot

muut henkilötietojasi koskevat tiedonannot.

Oikeutesi ja valintasi

Edellä mainitun lisäksi CCPA antaa sinulle erityisiä oikeuksia henkilötietojasi koskien. Tässä osassa kuvataan CCPA-oikeuksiasi ja siinä selitetään, millä tavalla voit käyttää näitä oikeuksia.

Tietojen saatavuutta ja tietojen siirrettävyyttä koskevat oikeudet

Sinulla on oikeus pyytää enintään kaksi kertaa vuodessa, että luovutamme sinulle tiettyjä tietoja henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä viimeisten 12 kuukauden ajalta. Kun olemme vastaanottaneet ja vahvistaneet kuluttajan todennettavissa olevan pyynnön, ilmoitamme sinulle:

  • sinusta keräämiemme henkilötietojen luokat
  • sinusta keräämiemme henkilötietojen lähderyhmät
  • liiketaloudellisen tai kaupallisen tarkoituksemme kerätä tai myydä kyseisiä henkilötietoja
  • niiden kolmansien osapuolten ryhmät, joiden kanssa jaamme kyseisiä henkilötietoja
  • tietyt henkilötiedot, jotka olemme keränneet sinusta (kutsutaan myös tietojen siirrettävyyttä koskevaksi pyynnöksi).
  • Jos olemme myyneet tai luovuttaneet henkilötietojasi liiketoimintatarkoituksessa, kaksi erillistä luetteloa sisältää tiedot:
  • myynti, jossa ilmoitetaan kunkin vastaanottajaryhmän ostamat henkilötietoluokat; ja
  • liiketoimintatarkoituksessa tapahtuvat luovutukset, joissa ilmoitetaan kunkin vastaanottajaryhmän saamat henkilötietoryhmät.

Emme toimita näitä käyttöoikeuksia ja tietojen siirrettävyyttä B2B-henkilötiedoille. Voit lähettää meille pyynnön korjata virheelliset henkilötiedot.

Poisto- tai oikaisupyyntöoikeudet

Sinulla on oikeus pyytää, että poistamme tai korjaamme sinusta kerättyjä ja säilytettyjä henkilötietojasi tietyin poikkeuksin. Kun olemme vastaanottaneet ja vahvistaneet kuluttajan todennettavissa olevan pyynnön, poistamme (ja ohjaamme palveluntarjoajamme poistamaan) tai tarvittaessa korjaamme henkilötietosi rekistereistämme, jollei poikkeusta sovelleta.

Voimme evätä poistopyyntösi seuraavista syistä, jos tietojen säilyttäminen on välttämätöntä meille tai palveluntarjoajillemme:

  • Saattaaksemme päätökseen liiketoimen, jota varten keräsimme henkilötiedot, toimitamme pyytämäsi hyödykkeen tai palvelun, toteutamme kohtuullisesti ennakoituja toimia käynnissä olevan liikesuhteemme puitteissa, täytämme kirjallisen takuun tai liittovaltion lain mukaisesti toteutetun tuotepalautuksen ehdot tai toteutamme muutoin sopimuksemme kanssasi.
  • Voidaksemme havaita turvallisuuspoikkeamia, suojautua haitalliselta, petolliselta, vilpilliseltä tai laittomalta toiminnalta tai asettaa syytteeseen tällaisesta toiminnasta vastuussa olevat henkilöt.
  • Tuotteiden virheenkorjaus sellaisten virheiden tunnistamiseksi ja korjaamiseksi, jotka heikentävät nykyistä aiottua toimintaa.
  • Voidaksemme käyttää sananvapautta, varmistaa toisen kuluttajan oikeus käyttää sananvapauttaan tai käyttää muuta laissa säädettyä oikeutta.
  • Noudattaaksemme Kalifornian sähköisen viestinnän tietosuojalakia (Cal. Penal Code § 1546 et. seq.).
  • Osallistuaksemme julkiseen tai vertaisarvioituun tieteelliseen, historialliseen tai tilastolliseen tutkimukseen, joka on yleisen edun mukaista ja jossa noudatetaan kaikkia muita sovellettavia eettisiä ja yksityisyyden suojaa koskevia lakeja, kun tietojen poistaminen voi todennäköisesti tehdä tutkimuksen toteuttamisen mahdottomaksi tai heikentää sitä vakavasti, jos olet aiemmin antanut tietoon perustuvan suostumuksen.
  • Mahdollistaaksemme ainoastaan sellaiset sisäiset käyttötarkoitukset, jotka ovat kohtuullisesti linjassa kuluttajien odotusten kanssa, jotka perustuvat suhteeseesi meihin.
  • Noudattaaksemme lakisääteistä velvoitetta.
  • Käyttääksemme kyseisiä tietoja muihin sisäisiin ja laillisiin tarkoituksiin, jotka ovat yhdenmukaisia sen asiayhteyden kanssa, jossa annoit tiedot.

Emme toimita näitä poisto-oikeuksia B2B-henkilötiedoille.

Syrjintäkielto

Emme syrji sinua, jos käytät CCPA-oikeuksiasi. Ellei CCPA salli sitä, me emme:

  • kiellä sinulta tavaroita tai palveluja
  • veloita sinulta erilaisia hintoja tai maksuja tavaroista tai palveluista, myös myöntämällä alennuksia tai muita etuja tai soveltamalla seuraamuksia
  • tarjoa sinulle eritasoisia tai -laatuisia tavaroita tai palveluja
  • ehdota, että saatat saada tavaroista tai palveluista eri hinnan tai hinnoittelun tai erilaatuisia tavaroita tai palveluja.

Saatamme kuitenkin tarjota sinulle tiettyjä CCPA:n sallimia taloudellisia etuja, jotka voivat johtaa erilaisiin hinta-, hinnoittelu-, tai laatutasoihin. Kaikki CCPA:n sallimat taloudelliset edut liittyvät kohtuullisesti henkilötietojesi arvoon ja sisältävät kirjalliset ehdot, joissa kuvataan ohjelman olennaiset näkökohdat. Osallistuminen taloudelliseen kannustinohjelmaan edellyttää ennakkosuostumustasi, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.

Oikeuksiesi käyttäminen

Voit esittää todennettavissa olevan kuluttajan pyynnön tietojen saannista tai tietojen siirrettävyydestä vain kahdesti 12 kuukauden aikana. Todennettavissa olevan kuluttajan pyynnön täytyy:

  • antaa riittävät tiedot, joiden avulla voimme kohtuullisesti varmistaa, että olet henkilö, josta olemme keränneet henkilötietoja, tai valtuutettu edustaja
  • kuvailla pyyntösi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme ymmärtää ja arvioida sen asianmukaisesti ja vastata siihen.

Emme voi vastata pyyntöösi tai antaa sinulle henkilötietoja, jos emme voi varmistaa henkilöllisyyttäsi tai valtuutuksiasi pyynnön esittämiseen ja vahvistaa, että henkilötiedot koskevat sinua. Valtuutettu edustaja voi tehdä pyynnön puolestasi, jos: (a) edustaja on rekisteröity Kalifornian valtiosihteerin rekisteriin harjoittamaan liiketoimintaa Kaliforniassa, hänellä on kirjallinen lupasi pyynnön esittämiseen ja hän todentaa henkilöllisyytensä todentamisprosessin mukaisesti; tai (b) olet antanut edustajalle valtakirjan toimia puolestasi. Vastaamme pyyntöösi 45 kalenteripäivän kuluessa asianmukaisen tarkistuksen jälkeen, jos emme tarvitse lisäaikaa, jolloin ilmoitamme siitä sinulle.

Todennettavissa olevan kuluttajapyynnön tekeminen ei edellytä tilin luomista palveluumme.

Käytämme todennettavassa kuluttajapyynnössä annettuja henkilötietoja ainoastaan todentaaksemme pyynnön esittäjän henkilöllisyyden tai valtuudet pyynnön esittämiseen.

Voit myös käyttää edellä mainittuja oikeuksia tai kirjoittaa meille mahdollisia valituksia milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä ja ilmoittamalla pyyntösi luonteen osoitteeseen:

Tietosuojapyyntö(Avaa uusi ikkuna)-verkkolomake. Vaihtoehtoisesti voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa privacy@nuance.com tai postitse (maailmanlaajuisesti) osoitteessa:

Data Protection Officer or Chief Privacy Officer
Nuance Communications, Inc.
1 Wayside Road
Burlington MA 01803
USA

1-866-384-4277 (valitse ongelmatyypiksi "Privacy")

Nuancen työntekijät ja tilapäistyöntekijät

Tämä tietosuojalausunto ei kata Nuancen työntekijöiltä ja tilapäistyöntekijöiltä keräämiä henkilötietoja, jotka kuvataan erillisessä HR:n tietosuojalausunnossa, joka on Nuancen henkilöstön saatavilla.

Muutokset tähän tietosuojalausuntoon

Saatamme ajoittain päivittää tätä tietosuojalausuntoa julkaisemalla päivitetyn version Nuancen sivustoilla. Jokaisessa päivitetyssä versiossa mainitaan päivämäärä, jolloin lausunto viimeksi päivitettiin. Tutustu tämän tietosuojalausunnon uusimpaan versioon säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla siitä, miten Nuance käyttää henkilötietoja. Jos teemme olennaisia muutoksia tapaan, jolla Nuance käyttää tai jakaa henkilötietoja, julkaisemme päivitykset sivustoillamme. Tällaiset olennaiset muutokset koskevat vain henkilötietoja, jotka on kerätty sen jälkeen, kun tarkistettu tietosuojalausunto on tullut voimaan.

Päivitetty: 16.2.2022.